Sharing the happiness thru Recipe..
Waktu memasak : 25 minit
Saiz hidangan untuk : 4 orang
BAHAN-BAHAN:
3 ekor ketam bunga
5 biji kuning telur masin
5 biji cili padi
2 sudu makan mentega
2 sudu makan susu cair
2 sudu makan tepung kanji
5 helai daun kari
Garam dan lada sulah secukupnya
CARA MEMASAK:
1. Kukus ketam hingga masak dan toskan airnya.
2. Kemudian gaulkan ketam bersama tepung kanji dan goreng di dalam minyak yang banyak. Toskan dan angkat.
3. Campurkan kuning telur masin bersama mentega dan kemudian masak di atas api. Gunakan api perlahan.
4. Tuangkan sedikit susu cair bersama daun kari. Kacaukan rata.
5. Setelah itu masukkan ketam bersalut tepung kanji dan goreng hingga mesra.
6. Sedia dinikmati.
foto : miszyuyu
info : here
No comments:
Post a Comment